Glasbreuk of snelle reparatie nodig? Neem contact op met onze spoedservice >>

Triple glas
Tripple glas_Tekengebied 1

Triple glas als isolatieglas

Triple glas is een vorm van isolatieglas. Triple glas is logischerwijze ontstaan uit dubbel glas. Een andere vorm dan isolatieglas dan triple glas en HR++ glas is het bekende veel bekendere broertje, dubbel glas. Triple glas is een vorm van rendementsglas. Triple glas bestaat uit drie glasplaten die gescheiden worden door een afstandshouder tussen de glasplaten. Bij triple glas kan je er voor kiezen om de ruimte tussen de glasplaten te vullen met lucht of met edelgas. Bij Edelgas wordt er logischerwijze een hoger rendement gehaald bij triple glas. Ook kan triple glas aan één zijde van de glasplaat gecoat waardoor het triple glas een extra interessante vorm van isolatieglas is. Wil je weten triple glas voor jouw toepassing een geschikte oplossing is? Bij Mermans Glas hebben wij al vele jaren ervaring in de creatie van triple glas en het plaatsen van triple.

Tripple glas_Tekengebied 1

Verschillende soorten triple glas

Wanneer triple glas bestaat, bestaat er natuurlijk ook dubbel en enkel glas. Waar zit het verschil? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Dubbel glas is in ieder geval, net als triple glas, een isolatieglas. Dit omdat zowel dubbel glas als triple glas een bewezen ecologische meerwaarde bieden aan een woning. Bij dubbel glas zit er lucht tussen de 2 glasplaten. Bij triple glas zit er dan lucht tussen de 3 glasplaten. Hoe weet jij of triple glas voor jou een goede oplossing is? Dat kunnen wij eenvoudig bereken. In nieuwe woningen is triple glas vaak de standaard. Ook al is triple glas iets duurder dan gewoon dubbel glas of een andere vorm van isolatieglas, triple+ glas betaald zichzelf terug.

Triple glas of HR+++ glas?

Wat is het verschil tussen triple glas en HR+++ glas? Eigenlijk hetzelfde als het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas. Bij triple glas en dubbel glas zit er lucht of edelgas tussen de glasplaten. Bij HR++ glas en HR+++ glas zit er ook nog een extra coating op de glasplaat. Hierdoor is HR+++ glas is niet alleen een ecologische oplossing, maar HR+++ glas is ook een economische oplossing. HR++ glas is namelijk net een beetje energiezuiniger dan triple glas. Benieuwd naar de impact die triple glas of HR+++ glas op jouw rekening kan hebben? Of wil je weten of het loont om triple glas te plaatsen? Neem contact op met Mermans Glas. Wij bekijken graag jouw situatie, en berekenen of triple glas ook voor jou een interessante glasoptie kan zijn!

Wat anderen van mermans glas vinden
Harry H.
Lees verder
Prima glasbedrijf. Aardige geïnteresseerde mensen met veel kennis van zaken. Snelle service .
Roel de H.
Lees verder
Goede service, vriendelijke bediening, voor alles een oplossing.
Ron C.
Lees verder
Geweldige plaats. Zeer klantvriendelijk en altijd een oplossing.
projecten in alle vormen en maten
Niet gevonden wat je zoekt?
Bekijk ook...
snel een offerte op maat?

Vul dan ons offerte-formulier in. Jij laat ons weten wat je nodig hebt, wij komen er binnen 24u op terug met een prijs op maat.
Toch nog vragen? Bel ons en krijg meteen een antwoord op jouw vragen.

vraag vrijblijvend advies