Glasbreuk of snelle reparatie nodig? Neem contact op met onze spoedservice >>

Enkel glas
Enkel glas_Tekengebied 1

Enkel glas

Enkel glas, synoniem voor vensterglas of floatglas is een ongeharde glassoort. Dat betekent dat wanneer een plaat van enkel glas breekt, deze glasplaat in scherven kapot valt op de grond. Waarom zou je dan tegenwoordig nog gebruik maken van enkel glas? Daar is eigenlijk maar één reden voor: Enkel glas is de goedkoopste glassoort. Enkel glas is vanzelfsprekend waar het allemaal mee begon. Uit enkel glas zijn alle andere glassoorten ontstaan. Plaatsen wij nog wel eens enkel glas? Ja, wij plaatsen zeker nog enkel glas. Maar dit eigenlijk alleen wanneer de vorige enkel glasplaat gebroken is. Enkel glas wordt zelden nog als nieuwe glasoplossing gebruikt. Er zijn nu eenmaal veel interessantere andere glasvormen dan enkel glas.

Enkel glas_Tekengebied 1

Dikte van enkel glas

De dunste varianten van enkel glas zijn zeer fragiel. Enkel glas begint namelijk al vanaf 3mm. Enkel glas gaat vervolgens tot een dikte van 25mm. Deze dikke enkel glasplaten zijn zeer zwaar en vragen om veel handigheid bij het vervoeren of plaatsen. Laat jouw enkel glas daarom ook leveren en plaatsen door een erkende enkel glas specialist, zoals Glashandel Mermans. Niet alleen leveren wij enkel glas en plaatsen wij enkel glas, ook fabriceren wij zelf enkel glas in onze glashandel. Meer weten over het fabriceren van enkel glas, leveren van enkel glas, of plaatsen van enkel glas? Neem contact met ons op!

Enkel glas in meubels

In meubels zien wij ook nog veel enkel glas terugkomen. Denk bijvoorbeeld maar aan tafelbladen op bijvoorbeeld een loungeset. Hier is het nu eenmaal niet nodig om een duurdere glassoort te gebruiken dan enkel glas. Enkel glas zien we vaak terugkomen in woningen. Als buitentoepassing is enkel glas niet interessant. Dan gaat enkel glas namelijk te snel kapot, en kun je beter naar een dikkere glassoort kijken dan enkel glas. Ook zijn wij nog veel enkel glas terug in bijvoorbeeld binnendeuren of kastdeuren. Hier biedt enkel glas een ideale en voordelige oplossing. Meer weten over een enkel glas toepassing? De experts van Mermans Glas bespreken het graag met je!

Wat anderen van mermans glas vinden
Harry H.
Lees verder
Prima glasbedrijf. Aardige geïnteresseerde mensen met veel kennis van zaken. Snelle service .
Roel de H.
Lees verder
Goede service, vriendelijke bediening, voor alles een oplossing.
Ron C.
Lees verder
Geweldige plaats. Zeer klantvriendelijk en altijd een oplossing.
projecten in alle vormen en maten
Niet gevonden wat je zoekt?
Bekijk ook...
snel een offerte op maat?

Vul dan ons offerte-formulier in. Jij laat ons weten wat je nodig hebt, wij komen er binnen 24u op terug met een prijs op maat.
Toch nog vragen? Bel ons en krijg meteen een antwoord op jouw vragen.

vraag vrijblijvend advies