Glasbreuk of snelle reparatie nodig? Neem contact op met onze spoedservice >>

Schilderijglas
Schilderijglas_Tekengebied 1

Wat is schilderijglas?

Schilderijglas is, zoals de naam al doet vermoeden, een oplossing voor het beschermen van een schilderij. Schilderijglas is ideaal om al jouw kostbare kunstwerken te beschermen en in een mooi daglicht te zetten. Schilderijglas is een redelijk fragiele glassoort. Daarom moet je bij de fabricatie van schilderijglas, het transport van schilderijglas en het plaatsen van schilderijglas heel secuur te werk gaan. Schilderijglas is een kostbare vorm van glas, een breuk in het schilderijglas zou dus zeer jammer zijn. Meer weten of het maken van schilderijglas? Bij Mermans Glas bespreken we graag de mogelijkheden!

Schilderijglas_Tekengebied 1

Eigenschappen van schilderijglas

De belangrijkste eigenschappen van schilderijglas is het feit dat het een ontspiegelde glasvorm is. Niets zo vervelend als de zon die op een schilderij staat, en wanneer je niets mee van schilderij kan zien. Dat voorkom je met schilderijglas. Daarnaast is schilderijglas ook gewoon een stuk mooier dan gewoon glas. En dat verdient jouw mooie werk. Zelf op zoek naar schilderijglas? Neem contact op met ons. Wij maken op regelmatige basis schilderijglas op maat. Dat kan zowel schilderijglas zijn voor kleine werken van bijvoorbeeld 30 cm, tot schilderijglas van zelfs 2 meter.

Schilderijglas op maat

Mermans Glas is expert in het creëren van schilderijglas op maat. Is het schilderijglas van jouw glas toe aan vervanging of misschien zelfs gebroken? Dan kan je een op maat gemaakt glasplaat bestaande uit schilderijglas / ontspiegeld glas bestellen bij Mermans Glas. In onze glashandel gaan wij aan de slag met het snijden van het schilderijglas. Het enige wat jij naast de afmeting het stuk schilderijglas nog moet doorgeven is de dikte van het schilderijglas. Dan weet je namelijk zeker dat het nieuwe stuk schilderijglas netjes in het bestaande frame past. De kost van een schilderij zit heb namelijk vooral in het frame. Als je dit kan behouden, en enkel het stuk schilderij glas vervangt dan vallen de kosten mee.

Wat anderen van mermans glas vinden
Harry H.
Lees verder
Prima glasbedrijf. Aardige geïnteresseerde mensen met veel kennis van zaken. Snelle service .
Roel de H.
Lees verder
Goede service, vriendelijke bediening, voor alles een oplossing.
Ron C.
Lees verder
Geweldige plaats. Zeer klantvriendelijk en altijd een oplossing.
projecten in alle vormen en maten
Niet gevonden wat je zoekt?
Bekijk ook...
snel een offerte op maat?

Vul dan ons offerte-formulier in. Jij laat ons weten wat je nodig hebt, wij komen er binnen 24u op terug met een prijs op maat.
Toch nog vragen? Bel ons en krijg meteen een antwoord op jouw vragen.

vraag vrijblijvend advies