Glasbreuk of snelle reparatie nodig? Neem contact op met onze spoedservice >>

Glas in lood
Glas in lood_Tekengebied 1

Glas in lood

Glas in lood is iets wat we al van vroeger kennen. Zo wordt glas in lood in eerste instantie vaak in oude huizen en voornamelijk kerken verwerkt. We kennen het allemaal, namelijk die gekleurde ramen die een zeer mooie lichtinval creëren. Echter zijn er ook veel vragen die mensen zich stellen bij het gebruik van glas in lood. Past glas in lood goed in mijn interieur? Is glas in lood ecologisch verantwoord? Een antwoord op beide vragen vind je hieronder. Wil je meer weten over glas in lood? Of ben jij zelf op zoek naar glas in lood ramen of andere toepassingen? Laat van je horen! Wij bekijken graag jouw situatie en geven vrijblijvend advies. Zo weet jij of glas in lood in jouw situatie een geschikte glassoort kan zijn.

Glas in lood_Tekengebied 1

De evolutie van glas in lood doorheen de jaren

Vele jaren was glas in lood renovatie het soort opdrachten waarvoor wij werden gevraagd. Aangezien wij al meer dan 130 jaar meegaan hebben wij glas in lood zien evolueren doorheen de jaren. Vroeger was glas in lood helemaal in, toen is het een tijdje weggeweest, maar sinds de jaren 2010 zien we dat glas in lood weer meer en meer gevraagd wordt door klanten. En bij Mermans Glas begrijpen wij dat volledig. Het creëert namelijk een unieke sfeer. Tegenwoordig is glas in lood echter weer in en komen steeds meer klanten informeren naar de mogelijkheden voor het laten maken van glas in lood panelen die in veel gevallen in isolatieglas worden verwerkt.

Glas in lood, is dat wel ecologisch?

Een zeer terechte vraag die veel mensen zich stellen. Hoe ecologisch is het gebruik van glas in lood ramen. Hier kunnen wij een heel kort antwoord op geven; Glas in lood was vroeger niet ecologisch. Maar tegenwoordig wordt er voornamelijk isolatieglas gebruikt voor glas in lood ramen en andere toepassingen. Hierdoor moet glas in lood op het ecologisch vlak niet onderdoen voor andere glassoorten die vaker gevraagd worden. Glas in lood is een glassoort met een rijke geschiedenis, en bij Mermans Glas zien wij glas in lood dan ook voorlopig nog niet verdwijnen uit het straatbeeld!

Wat anderen van mermans glas vinden
Harry H.
Lees verder
Prima glasbedrijf. Aardige geïnteresseerde mensen met veel kennis van zaken. Snelle service .
Roel de H.
Lees verder
Goede service, vriendelijke bediening, voor alles een oplossing.
Ron C.
Lees verder
Geweldige plaats. Zeer klantvriendelijk en altijd een oplossing.
projecten in alle vormen en maten
Niet gevonden wat je zoekt?
Bekijk ook...
snel een offerte op maat?

Vul dan ons offerte-formulier in. Jij laat ons weten wat je nodig hebt, wij komen er binnen 24u op terug met een prijs op maat.
Toch nog vragen? Bel ons en krijg meteen een antwoord op jouw vragen.

vraag vrijblijvend advies