Glasbreuk of snelle reparatie nodig? Neem contact op met onze spoedservice >>

Gehard glas
Gehard glas_Tekengebied 1

Gehard glas, stevig en stootvast

Gehard glas is een enorm stevige en stootvaste vorm van glas. Bestaat gehard glas dan uit veel glaslagen? Nee, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bestaat gehard glas in de meeste gevallen slechts uit één glaslaag. Gehard glas kenmerkt zich vooral door de productiemethode, en niet zozeer de dikte van het gehard glas. Door een extreme hitte van de glasplaat is gehard glas een zeer sterke glassoort. Niet alleen hitte is belangrijk bij gehard glas, het snelle afkoelen van gehard glas is minstens even belangrijk. Dit zorgt voor trekspanning, en dat maakt van een gewone glasplaat gehard glas. En daarom zien wij gehard glas vaak terug in toepassingen die veilig, sterk en stootvast moeten zijn. Zelf op zoek naar gehard glas voor een toepassing? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Gehard glas_Tekengebied 1

Gehard glas als veilige oplossing

In tegenstelling tot gewoon glas is gehard glas zeer veilig wanneer het breekt. Uiteraard is gehard glas door het verhitten – afkoelen een sterke glas soort, en gehard glas zal dus niet snel breken. Gehard glas is tot wel 5x sterker dan gewoon glas. Zo is een glasplaat uit gehard glas opgewassen tegen enorme druk. En wanneer gehard glas dan toch breekt, is het een stuk minder gevaarlijker. Waarom? Op gehard glas staat een enorme trekspanning. Wanneer een gewone glasplaat breekt, komen hier heel veel scherpe randen aan te pas. Wanneer een plaat van gehard glas breekt, springt deze in duizenden, minder scherpe geharde glas stukjes kapot. Maar goed, dan moet je eerst de kern van de geharde glasplaat kapot krijgen, en dat is niet iets wat je zo doet. En daarom is gehard glas dus sterker én veiliger dan gewoon glas.

Mermans Glas als gehard glas expert

Bij Mermans Glas fabriceren wij niet alleen gehard glas, maar leveren wij ook gehard glas. Indien gewenst plaatsen wij ook het geleverde gehard glas. Dit is vaak wel aan te raden. Wanneer je een glastoepassing van gehard glas niet goed plaatst, kunnen de drukpunten verkeerd zitten en dan loop je het risico dat jouw toepassing van gehard glas snel zal breken. Al tientallen jaren is Mermans Glas de expert in gehard glas. Onze experts zitten voor u klaar om vrijblijvend met uw project mee te kijken. Aanschouwen hoe gehard glas wordt gemaakt? Ook dan geven wij je graag uitleg. Kom gerust langs bij onze glashandel.

Wat anderen van mermans glas vinden
Harry H.
Lees verder
Prima glasbedrijf. Aardige geïnteresseerde mensen met veel kennis van zaken. Snelle service .
Roel de H.
Lees verder
Goede service, vriendelijke bediening, voor alles een oplossing.
Ron C.
Lees verder
Geweldige plaats. Zeer klantvriendelijk en altijd een oplossing.
projecten in alle vormen en maten
Niet gevonden wat je zoekt?
Bekijk ook...
snel een offerte op maat?

Vul dan ons offerte-formulier in. Jij laat ons weten wat je nodig hebt, wij komen er binnen 24u op terug met een prijs op maat.
Toch nog vragen? Bel ons en krijg meteen een antwoord op jouw vragen.

vraag vrijblijvend advies