Glasbreuk of snelle reparatie nodig? Neem contact op met onze spoedservice >>

Draadglas
Draadglas_Tekengebied 1

Draadglas, we kennen het allemaal

Draadglas heb jij ongetwijfeld al eerder gezien. Draadglas herken je aan de kleine vierkantjes van ongeveer 1cm bij 1cm. Glasdraad is een glassoort met daarin als wapening metalen draden. Glasdraad herken je aan het rasterpatroon. Waarom bestaat glasdraad? Bij het breken van glasdraad worden de glasscherven bijeengehouden. Draadglas behoort tot de categorie van veiligheidsglas. Draadglas zelf bestaat al sinds 1892. Aangezien Mermans Glas een aantal jaar eerder is opgericht, hebben wij de evolutie van draadglas volledig mogen meemaken doorheen de jaren. Wij hebben dan ook een uitgebreide expertise ontwikkeld in het fabriceren van draadglas en plaatsen van draadglas.

Draadglas_Tekengebied 1

Hoe sterk is draadglas?

Opvallend, maar draadglas zelf is niet sterk. Het is de constructie van draadglas die het zo sterk maakt. En vooral maakt deze constructie draadglas heel veilig. Zo breekt draadglas niet in veel stukken bij een glasbreuk, maar ook is draadglas brandvertragend. Waarom? Ook weer omdat glasdraad niet meteen helemaal kapot gaat. Vuur wordt aangewakkerd door lucht, en draadglas voorkomt dat lucht bij het vuur kan komen. Daarom zien we draadglas vaak terug op scholen. Eigenlijk alle omgevingen waar kinderen kunnen komen hebben vaak draadglas. Ook theaters maken nog regelmatig gebruik van draadglas. En ik denk dat wij ook allemaal wel een ziekenhuis / huisarts kennen waar draadglas gebruikt wordt. Zelf op zoek naar een oplossing met draadglas? Wij bekijken het graag met je!

Draadglas voor binnen en buiten

Ook heeft draadglas nog een bepaalde esthetische waarde. Naast de praktische eigenschappen van draadglas kan het ook een mooie oplossing zijn. Zo zien wij ook regelmatig draadglas op maat voorkomen in interieurtoepassingen. Een andere eigenschap van draadglas is dat het ook niet doorzichtig kan zijn. Als douchewand is draadglas dus ook een goede oplossing. Benieuwd of draadglas ook voor jou een goede oplossing kan bieden? Neem contact met ons op! Onze experts bekijken graag jouw situatie en bieden een oplossing op maat.

Wat anderen van mermans glas vinden
Harry H.
Lees verder
Prima glasbedrijf. Aardige geïnteresseerde mensen met veel kennis van zaken. Snelle service .
Roel de H.
Lees verder
Goede service, vriendelijke bediening, voor alles een oplossing.
Ron C.
Lees verder
Geweldige plaats. Zeer klantvriendelijk en altijd een oplossing.
projecten in alle vormen en maten
Niet gevonden wat je zoekt?
Bekijk ook...
snel een offerte op maat?

Vul dan ons offerte-formulier in. Jij laat ons weten wat je nodig hebt, wij komen er binnen 24u op terug met een prijs op maat.
Toch nog vragen? Bel ons en krijg meteen een antwoord op jouw vragen.

vraag vrijblijvend advies