Glasbreuk of snelle reparatie nodig? Neem contact op met onze spoedservice >>

Brandwerend glas
Brandwerend glas_Tekengebied 1

Brandwerend glas

We zien brandwerend glas meer en meer terugkomen in het straatbeeld. Zowel bij particulieren als bij bedrijven is brandwerend glas een zeer gewilde glassoort. De voornaamste redenen waarom particulieren of bedrijven brandwerend glas plaatsen is natuurlijk omwille van het gevoel van veiligheid wat brandwerend glas jou geeft. Maar waar velen niet bij stil staan, is dat brandwerend glas ook sterker is dan gewoon glas, en veel betere isolatiewaarden kan voorleggen. Benieuwd of brandwerend glas interessant kan zijn voor jouw woning of onderneming? Bespreek vrijblijvende de mogelijkheden met ons!

Brandwerend glas_Tekengebied 1

Een veilig gevoel met brandwerend glas

Het spreekt voor zich dat brandwerend glas een gevoel van veiligheid creëert. Voor veel mensen is een brand in een woning of in een bedrijfspand een van de grootste angsten, en dat is natuurlijk ook logisch. Een brand verwoest alles wat op zijn pad komt. Met brandwerend glas vertraag jij de verspreiding van vuur en rook doorheen de woning of het pand. Zo zal de brand zich minder snel verspreiden, en kan de schade bij het plaatsen van brandwerend glas aanzienlijk minder zijn dan bij gewoon enkel of dubbel glas.

De technische eigenschappen van brandwerend glas

Brandwerend glas wordt gekenmerkt en beoordeeld op meerdere factoren. Wij bespreken hier kort de 3 belangrijkste factoren. E: Stabiliteit: Hoe lang moet een brandwerende ruit stabiel blijven voordat het vuur er doorheen komt. EW: Stabiliteit en straling vermindering: Hoe lang blijft een ruit stabiel en moet de ruit in die periode de straling van het vuur verminderen. EI: Stabiliteit en temperatuur isolatie: Stabiel blijven en de hitte volledig tegenhouden. Al het brandwerend glas wat wij maken en plaatsen voldoet aan de gestelde normen. Zo weet jij zeker dat je goed zit.

Wat anderen van mermans glas vinden
Harry H.
Lees verder
Prima glasbedrijf. Aardige geïnteresseerde mensen met veel kennis van zaken. Snelle service .
Roel de H.
Lees verder
Goede service, vriendelijke bediening, voor alles een oplossing.
Ron C.
Lees verder
Geweldige plaats. Zeer klantvriendelijk en altijd een oplossing.
projecten in alle vormen en maten
Niet gevonden wat je zoekt?
Bekijk ook...
snel een offerte op maat?

Vul dan ons offerte-formulier in. Jij laat ons weten wat je nodig hebt, wij komen er binnen 24u op terug met een prijs op maat.
Toch nog vragen? Bel ons en krijg meteen een antwoord op jouw vragen.

vraag vrijblijvend advies